ZAČENJA SE 4. KROG NLB WHEEL LIGE

Sesvete Jelkovec

V Sesvetih pri Zagrebu je vse pripravljeno za 4. turnir 14. sezone regionalne košarkarske NLB Wheel lige, ki jo vodi Zveza paraplegikov Slovenije, podpira pa NLB.
Do konca tekmovanja sta še dva kroga, na turnirju v Sesvetih pa bodo nastopile štiri ekipe:

domači KKI Zagreb, KKOI Zadar, Parasport Slovenia in KKK Singidunum Crvena zvezda. V tem krogu je prosta ekipa KK OSI Paramont iz Podgorice.
Pred nami so štiri kvalitetne tekme. Že kar uvodoma ob 10.00 sledi obračun KKI Zagreb in Parasport Slovenie. To bo tekma za 1. mesto, to bo tekma dveh neporaženih ekip, ki sta v tej sezoni pokazali največ. KKOI Zadar s tem krogom zaključuje s tekmovanjem, v zadnjem kolu (to bo na sporedu 14. maja v Sloveniji na Vranskem) so prosti, imajo eno zmago, zato želijo doseči se kakšno. Na turnirju v Zagrebu se bodo merili z beograjskim KKK Singidunum Crvena zvezda, ki je prav tako pri eni zmagi. Krog bo zelo zanimiv, precej izenačeni nasprotniki, odločala bi lahko dnevna forma.
Domačin KKI Zagreb je poskrbel za prenos vseh tekem, dosegljive pa bo na tej povezavi: https://youtu.be/WRiUdnvwheo.
Po prvi tekmi bo sledila tudi slavnostna otvoritev turnirja, kjer bodo zbrane pozdravili Dane Kastelic, predsednik Zveze paraplegikov Slovenije, predstavnik glavnega sponzorja lige NLB d.d. ter eden od nekdanjih priznanih hrvaških košarkarjev.

Liga NLB Wheel, 4. krog, 10. aprila 2022
Parasport Slovenia – KKI Zagreb (10.00);
KKOI Zadar – KKK Singidunum Crvena zvezda (11.45);
KKK Singidunum Crvena zvezda – KKI Zagreb (13.30);
KKOI Zadar – Parasport Slovenia (15.15).

Vrstni red po 3. krogu:
1. KKI Zagreb 8 (+112 koš razlika)
2. Parasport Slovenia 8 (+81)
3. KK OSI Paramont 8 (-47)
4. KKOI Zadar 7 (-90)
5. KKK Singidunum Crvena zvezda 75 (-56).

Podatki

2018 logo nlb wheel

  Štihova 14
P.P. 5714
SI-1000 Ljubljana - Slovenija

  +386 1 432 71 38
+386 1 432 72 52
  gregor.gracner@zveza-paraplegikov.com
  www.zveza-paraplegikov.si

Naše poslanstvo

Košarka na vozičkih med športom invalidov zavzema pomembno mesto, saj gre za zanimivo in atraktivno športno panogo, ki ima med invalidi veliko privržencev in bogato tradicijo, o kateri pa doslej ni bilo veliko napisanega. Da bi se položaj košarke na vozičkih v Sloveniji izboljšal, je treba več pozornosti nameniti promociji tekmovanj in privabljanju gledalcev na tekme. Nevsiljivo, na zanimiv in očem privlačen način. Šele ko bodo dvorane polne gledalcev, bo košarka na vozičkih postavljena tja, kjer je njeno mesto: ob bok "hodeči" košarki in drugim športom.

FacebookInstagram

Organizator lige

Zveza paraplegikov Slovenije

 

Generalni sponzor lige

    NLB