Ekipa zšis spk

V sezoni 2020-2021 bo v NLB Wheel ligi tekmovalo osem ekip. Sedmim ekipam iz prejšnje sezone - KKI Vrbasu iz Banja Luke, KIK Zmaju iz Gradačca, KIK Sani iz Sanskega Mosta, Parasport Slovenija, KKI Zagrebu iz Zagreba, KIK Uni Sana iz Bihaća,

KKOI Zadru iz Zadra, se je pridružila še SPOK iz Srbije.
Toda tekmovanje se bo z velikim zamikom začelo šele 11. junija 2021. Potekalo bo v Športni dvorani v Kamniku, ekipe pa bodo v dveh skupinah odigrale kar 16 tekem. Torej NLB Wheel liga se bo v treh dneh začela in tudi zaključila. Tako kot mnogo drugih dogodkov tudi tega kroji koronavirus.

2018 logo nlb wheel

  Štihova 14
P.P. 5714
SI-1000 Ljubljana - Slovenija

  +386 1 432 71 38
+386 1 432 72 52
  gregor.gracner@zveza-paraplegikov.com
  www.zveza-paraplegikov.si

Naše poslanstvo

Košarka na vozičkih med športom invalidov zavzema pomembno mesto, saj gre za zanimivo in atraktivno športno panogo, ki ima med invalidi veliko privržencev in bogato tradicijo, o kateri pa doslej ni bilo veliko napisanega. Da bi se položaj košarke na vozičkih v Sloveniji izboljšal, je treba več pozornosti nameniti promociji tekmovanj in privabljanju gledalcev na tekme. Nevsiljivo, na zanimiv in očem privlačen način. Šele ko bodo dvorane polne gledalcev, bo košarka na vozičkih postavljena tja, kjer je njeno mesto: ob bok "hodeči" košarki in drugim športom.

Organizator lige

Zveza paraplegikov Slovenije

 

Generalni sponzor lige

    NLB